top of page

Met koffie en taart zorgt Public Pie voor 

een warm welkom op grote en kleine events. Ontdek hier meer over Public Pie.

 

Public Pie in de oven_edited_bewerkt.jpg

HET CONCEPT

 

In de herfst van 2008 is het idee geboren van het bankje dat verwarmd wordt door een oven.

Ter plekke worden appeltaartjes gebakken. 

Dat is niet alleen heel lekker en ontspannen,

maar ook slim omgaan met energieverbruik.

Public Pie heeft een open karakter.

Zo kun je op de voet volgen hoe de taartjes gemaakt worden. De appels worden geschild op een stoel zo hoog als een schil lang. Maar ook kan de bakker over je schouder zien, hoe zijn taartje tot op de kruimel wordt opgegeten. 

En in de verte ruik je de geur van verse taartjes.

 

Er is volop keus. Dus volg je neus,

voor taart met warme billen!

_DSC0470_bewerkt_bewerkt.jpg

3 voor 12 over onze appeltaart op ITGWO.

 

Appeltaart is nou niet per se festivalvoer bij uitstek: zo'n punt op een bordje eet toch wat onhandig. Daar heeft Public Pie iets op gevonden: het deeg is gevormd tot een bakje voor de appelvulling. Eten waar je maar een hand voor nodig hebt, daar zijn we fan van. Proberen dus. Midden op het Sportveld staat het schattige gebakskraampje. We rekenen 1,5 munt af, en krijgen zonder extra kosten een flinke kwak vers geklopte slagroom. Dat is al een groot pluspunt. >

front Public Pie.jpg

Het deeg is knapperig en smaakt naar vanille, een beetje als een zandkoekje. De stukjes appel die erin zitten hebben nog best een bite en smaken nog fris. Wie houdt van een meer doorgekookte, moesachtige vulling komt hier niet aan z'n trekken, maar wij vinden het wel lekker en het geeft minder geknoei. Ook bespeuren we een flinterdun laagje van kweeperengelei bovenop – een goeie tip voor uw appeltaarten thuis! En dan de grootste troef: er zitten geen rozijnen in. Want die horen niet in appeltaart. Punt.                  

 

Cijfer: 8. (Cécile van Wijnsberge)

bottom of page